Kijk op fotografie

Fotografie is de laatste jaren een grote uitdaging geworden voor heel wat amateurs. Er is keuze te over om het geschikte toestel en dito lenzen te vinden. Ik beschouw mezelf als een rasechte amateur en fotografeer met een Canon 40D en heb naast mijn macrolens 105mm ook nog een lichte telelens van 75-300 mm en nog een groothoeklens met vast brandpunt van 24 mm. De kitlens van 17-55 mm gebruik ik regelmatig voor straatopnames. Sinds juli 2010 heb ik ook de EOS 5D mk II met de 24-70 mm F.2.8 in mijn bezit.

Ik ben enkele jaren geleden begonnen met fotograferen om iets vast te leggen wat ik daarna kon schilderen in een aquarel. Als je macro’s van bloemen hebt kun je de details ook veel beter schilderen. Landschappen en dierenportretten zijn daar tevens erg nuttig voor. Deze twee hobby’s lopen voortdurend in elkaar over. Geen enkele wandeling of fietstocht doe ik zonder fototoestel. In de natuur is er met de wisselende seizoenen altijd weer iets nieuws te ontdekken.

Naast het puur technisch fotograferen verlaat ik geregeld het parcours van de voorgekauwde regeltjes die in sommige middens met hand en tand verdedigd worden. Dat uit zich in het bewerken van mijn foto’s met Photoshop en het gebruik van een aantal creatieve bewerkingen met filters. Ook de juiste scherpte hoeft niet bij elke foto een must te zijn. Onscherpte mag en moet soms .

Kleuren en structuren allerhande zijn dankbare ingrediënten om de abstracte toer op te gaan bij het fotograferen. Gewoon genieten van de toevalligheid van het samengaan van de juiste elementen waarbij een beeld ontstaat dat iets zegt. Zonder woorden.

Advertenties

2 reacties op ‘Kijk op fotografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s